Bert van Rijn (Nederland)

Home»Binders»Bert van Rijn (Nederland)
Bert van Rijn (Nederland)

Bert van Rijn (geboren in Den Haag, 1960) kreeg zijn eerste (bamboe) hengeltje toen hij 7 jaar was. Op 11 jarige leeftijd werd hij uitgenodigd door zijn oom Gerard om mee te gaan vissen op een boot vanuit de 2e haven in Scheveningen. Daarna is het vissen nooit meer weggeweest.

Gedurende 40 jaar is hij een echte zeevisser. Om zijn werptechnieken te verbeteren is hij ook een aantal jaren lid geweest van de Dutch Surfcasting Federation (DSF). Tijdens de DSF periode deed hij mee met de Nationale Kampioenschappen in zowel Nederland als België.
Vaak is hij in Denemarken, Noorwegen, Duitsland, Tsjechie, Frankrijk en Belgie langs de waterkant te vinden.

Op dit moment is Bert actief als secretaris van vliegvisvereniging Weight-Forward in Zoetermeer, houdt de website bij en is lid van de bindcommissie. Ook organiseert hij het (winter)bindprogramma en geeft hier (bijna) wekelijks bindinstructies. Entemologie, techniek en tactiek hebben zijn volle aandacht.

Sinds begin 2015 is hij als vrijwilliger actief als werp- en bindinstructeur bij de VNV beginnerscursus waar hij veel plezier aan beleeft. Bert: ‘er is niets mooiers dan een leerling zijn eerste vliegje te laten binden en daarna een paar uur later daadwerkelijk zijn of haar eerste vis te zien vangen’.

Tot ziens op de Fly Fair!

Comments are closed.