Jan Mertens (België)

Home»Binders»Jan Mertens (België)

jan_mertens2

 

Mijn naam is Jan Mertens, woon in Herentals, Belgie , ben getrouwd met Liliane en heb twee zonen Tim en Tom. Ik ben de vorige eeuw gestart met vliegvissen in de winter van 79/80 en ben tegelijkertijd ook begonnen met binden. Dit was toen in de hengelsportwinkel Jansen Sport. Ongeveer een tiental jaar heb ik er gedemonstreerd tijdens de toentertijd befaamde Open Deur Dagen. Sindsdien heb ik op vele shows in Europa vliegen gebonden, o.a. in Parijs, Kolding, Salzburg, Dortmund, Charleroi, Flyhappenings en Fly Fairs in Belgie en Holland.

Vliegvissen is voor mij voor het ogenblik de enige manier van vissen. Maar het maakt niet uit welke vis ik belaag. Het gaat van wintervoorns in een haventje, snoek in de polder, windes op de grote rivier, zalm of zeeforel op de Ierse meren en rivieren, forel op stromend of stilstaand water tot zeebaars en fint. Ik hou heel veel van afwisseling zodoende vind ik heel het jaar rond wel een visserij waar ik mij in kan vinden.

Af en toe waag ik mij eens aan een artikeltje voor ons club- of federatieblad en heb zelfs eentje geschreven voor de Nederlandse Vliegvisser enkele jaren terug. Maar het kost mij telkens veel bloed, zweet en tranen om iets degelijks op papier te krijgen.

Vriendelijke groeten
Jan Mertens

Comments are closed.