Jay Lee (Nederland)

Home»Binders»Jay Lee (Nederland)
Jay Lee (Nederland)

Ik woon in Rotterdam en ben werkzaam in de vastgoed sector.
Ik ben getrouwd en heb een zoon van 3.

In 1982 kocht ik op 14 jarige leeftijd mijn eerste vliegvishengel (een loeizware Lavis glashengel) en niet lang daarna begon ik met binden.

Binden met hertenhaar heeft mijn speciale belangstelling. Goed hertenhaar was begin jaren 1990 in Nederland nauwelijks verkrijgbaar. Dit veranderde toen ik mijn goede vriend wijlen Chris Helm in die periode ontmoette. Ook heb ik lange tijd geschreven met verschillende experts op het gebied van hertenhaar zoals Joe Messinger Jr. De mogelijkheden van hertenhaar zijn onuitputtelijk. Ik bind graag hertenhaar bass bugs maar ook hertenhaar vliegen voor forellen als de Humpy en sprinkhanen. Wel even de troep na afloop opruimen om de vrede in huis te bewaren!

Diver2

Voor mij is het belangrijk dat vliegen ook mooi zijn om te zien, met de nadruk op de verhoudingen en afwerking. Vandaar dat ik ook regelmatig klassieke Catskill droge vliegen bind waar de juiste verhoudingen cruciaal zijn.

Dankzij mijn hobby heb ik vele mooie plekken in de wereld kunnen bezoeken zoals de Amerikaanse en Canadese Rockies (Montana, Idaho, Yellowstone National Park, British Columbia, Alberta). New Zealand and Patagonia staan boven aan mijn bucket list. In Europa vis ik het liefst in het Alpen gebied (Zuid Duitsland, Oostenrijk en Noord Italië). Ik vis voornamelijk met nimfen maar ook droge vliegen worden regelmatig aangeknoopt. Mijn favoriete manier van vissen is het op zicht nimfen in kraakheldere rivieren en beken. Dit doe ik met licht materiaal, #2-4 hengels gemaakt van fiberglas, splitcane of carbon.

RP LemonDe afgelopen 30 jaar heb ik hier en daar op beurzen (Fly Fair, Danish Fly Fair, Country Fair) demonstraties gegeven. Een carrière als commerciële binder voor een Amerikaanse vliegviswinkel tijdens mijn studie was echter geen lang leven beschoren. Binden als werk is geen plezierige bezigheid… In 2014 won ik de droge vlieg categorie van de Open Duitse vliegbind kampioenschappen met een Humpy (verplichte vlieg) en een Adams gebonden in Catskill-stijl.

Altijd leuk om weer eens te binden op de Fly Fair. Ik kijk er naar uit om oude bekenden te zien en nieuwe vliegvissers en –binders te ontmoeten.

Vriendelijke groet,
Jay

Comments are closed.