Martin van Berkel (Nederland)

Home»Binders»Martin van Berkel (Nederland)
Martin van Berkel (Nederland)

Het Vliegvissen kreeg mij te pakken rond 1990. Eerst een beetje naast andere bezigheden, maar gaandeweg werd het de belangrijkste vrijetijdsbesteding, Geïnteresseerd in het hele spectrum van vliegvissen heb ik kennis en wetenswaardigheden uit honderden films, artikelen en boeken over vliegvissen in brede zin verslonden. Het bleek zinvol om de zin en onzin hier uit te filteren.

Buitenlandse artikelen worden vaak klakkeloos vertaald en blijkt dan niet altijd te kloppen met de Nederlandse habitat. Mijn passie komt niet volledig tot zijn recht door het vangen van veel of grote vis, maar door het vangen van die ene vis op een bewust gekozen manier waardoor alles klopt bij de omstandigheden van het moment.

Mijn vliegviservaring ligt voornamelijk in de Zuid-Hollandse polders, maar ook in Duitse en Tsjechische beken, Deens- en Hollandse kustwater en rivieren als de Lek, de Hollandse IJssel en het Haringvliet.

Enige kennis van waterbeestjes en daarmee van insecten vind ik belangrijk voor iedere polder- beek- en riviervisser. Ik heb een aantal presentaties beschikbaar over waterbeestjes en entomologie, tactieken en strategieën en een allesomvattende vliegvisquiz. Hiermee kom ik met enige regelmaat bij diverse verenigingen om dit interactief met de leden te behandelen en ben ik vaak te vinden in de stand van de VNV op diverse beurzen praktijkdagen. Op de FlyFair zal ik waterbeestjes en praktische entomologie ten toon stellen en uw vragen zo goed mogelijk beantwoorden.

Tot in april op ons landelijke vliegvisfeestje.

Comments are closed.