Nederlands Vliegvissers Gezelschap

Home»Exposanten»Nederlands Vliegvissers Gezelschap
Nederlands Vliegvissers Gezelschap

Oudste vliegvisclub van het land
Het Nederlands Vliegvissers Gezelschap (NVG) werd opgericht in het jaar 1956 en werd daardoor de allereerste vliegvisclub van het land. Dit jaar viert deze club dus haar 60-jarig bestaan. Zowaar een mijlpaal!

Eind september organiseert de club een jubileumreis, een lang weekend in de Belgische Ardennen, waar nu al zo’n 90% van de leden voor hebben ingeschreven.

Een landelijke club in Den Haag
Het NVG is gevestigd in Den Haag en beschikt hier op adres Delftselaan 1 over een eigen clubhuis wat de leden graag onze “Housepool” noemen. De housepool bevindt zich op de eerste verdieping van een oud pand en straalt daardoor een warme sfeer uit door de plankenvloer, houten stutbalken en de balken aan het plafond. Het NVG zit hier al meer dan vijftig jaar en het interieur werd destijds met mankracht en donaties van eigen leden volledig zelf ingericht. En dit compleet met keuken, bar, zithoek, goed verlichte bindtafels, en jawel… zelfs een biljart. Want NVG is meer dan een vliegvisclub, het is ook een ouderwetse herensociëteit.

De clubavond is op donderdag en dan wordt de bar beheerd door twee leden die dan volgens rooster aan de beurt zijn. De leden komen niet enkel uit de Haagse regio, maar ook uit Noordwijk, Leiden, Zaltbommel,… We hebben zelfs een lid die naar Noorwegen geëmigreerd en toch lid gebleven is met als motto “NVG-er ben je voor het leven!” De club is 1956 als “landelijke club” opgericht en heeft dit karakter steeds blijven behouden.

Puur gezelligheid
Het is er op die donderdagavonden altijd gezellig. Drie-vier man zitten aan de bar te keuvelen. Een ploegje zit in de fauteuils aan een lekker drankje waar de gesprekken, bijna altijd, over vliegvissen gaan. Wat er die laatste visreis is gevangen en waar de volgende vistrip naar toe zal gaan.

Een man of drie staan te biljarten. De nicotine-verslaafden hebben de rokershoek opgezocht en enkele enthousiastelingen zitten aan de bindtafel achter de vice.

U vindt het NVG tijdens de Fly Fair in de binderstent.

Comments are closed.