workshop vliegvissen

Home»Workshops»workshop vliegvissen
workshop vliegvissen

Vliegvissen is een bijzondere manier van vissen. Dat hoeven we je als vliegvisser natuurlijk niet uit te leggen. Maar is het je weleens opgevallen dat sommige mensen in je omgeving zeggen dat ze voor vissen te weinig geduld hebben? En dat vliegvissen hen veel te moeilijk lijkt? Onzin natuurlijk! Laat ze maar eens merken hoe eenvoudig het eigenlijk kan zijn. Geef ze een cadeautje en neem ze mee naar de Fly Fair voor de workshop vliegvissen.

Natuurlijk valt het niet mee om het vliegvissen in je eentje onder de knie te krijgen. Maar daar hebben we wat op gevonden. Op de Fly Fair kunnen niet-vliegvissers een gratis spoedcursus vliegvissen volgen. Die cursus geven we in samenwerking met vliegvisclub The Kingfisher uit Kampen.

Wat mag je als aspirant-vliegvisser van deze cursus verwachten?
Je krijgt instructie in 3 blokken van 1 uur: vliegbinden, vliegwerpen, vliegvissen.

Vliegbinden ga je stap-voor-stap met The Kingfisher-bindcommissie: een droge vlieg en een nimf. Want die heb je nodig om straks te kunnen vissen.

Werpen ga je met de Casting Four. Dit team van The Kingfisher bestaat uit zeer ervaren vliegvissers die al jaren workshops geven. Heel aardige en relaxte lui bij wie het plezier voorop staat. En het wordt leuk! Want als je een blok doorlopen hebt, ontvang je een stempel op jouw ‘Ik heb leren vliegvissen!-stempelkaart’.

Vissen: En dan ga je onder leiding van de mannen van The Kingfisher met de zelfgebonden vliegen. Op het terrein van de Fly Fair ligt een echte Nederlandse wetering. Met bijtgrage Nederlandse vissoorten! Eerst leren we je natuurlijk nog een hengel optuigen, een leader monteren en je vlieg eraan knopen.

Wij zorgen voor vliegenhengels, maar als jij er al een hebt, neem die dan gerust mee. Blijf niet kijken naar vliegvissen, maar neem op de Fly Fair zelf het heft in handen!

Je kunt je hier aanmelden voor deze workshop

Comments are closed.