Menu Sluiten

The Kingfisher’s Casting Four


Of je net pas de vliegenlat hebt opgepakt, of dat je al meer dan 20 jaar vist, op de komende Flyfair is de werpbaan van The Kingfisher Casting Four een echte aanrader. De instructeurs van de Casting Four verzorgen al jaren clinics in het hele land en staan 13 en 14 mei weer voor je klaar bij forellenvijver ’t Smallert te Emst. Voor beginners en gevorderden bieden zij instructie van basisworp tot voodoo cast.

Voor de beginners is er natuurlijk veel aandacht voor het rustig oppakken van de lijn en het gecontroleerd weer neerleggen. En voor wie wil, ook een beetje theorie over de mechanismes die zorgen voor een efficiënte loop. Kortom, een leerzame ervaring.

Voor de enthousiastelingen die zelf een vlieg gaan binden op de Fly Fair, is er naast werp-begeleiding ook vis-begeleiding. Je eigen gebonden vlieg werpen op de naast de werpbaan gelegen vijver en dan leren binnen te strippen. Langzaam, korte rukjes, achtjes draaien en dan plots: boem! Hangt er een vis aan je net gebonden vlieg! Vorige editie waren er diverse beginners die een vette vis uit de vijver trokken.

Voor de ervaren casters biedt de werpbaan een uitstekende gelegenheid om jouw ervaringen (en kunsten!) te delen. Mooi nauwe loopjes worden we allemaal blij van evenals van een goede precisieworp op een van de vele doelen. Naast ervaringen uitwisselen, kan de Casting Four je helpen door feedback te geven over eventuele tracking problemen of helpen de timing van je rotatie aan te scherpen.

Heb je de smaak al te pakken? Geweldig, dan zien we je graag op de Fly Fair!