Wat vonden zij ervan?

Home»Laatste Nieuws»Wat vonden zij ervan?
Wat vonden zij ervan?

Tja, wat vonden de bezoekers, binders, casters, standhouders en forelvijvereigenaren eigenlijk van voorgaande Fly Fairs? Hieronder een compilatie van meningen en ‘ongezouten’ kritiek:

Daniela Misteli: “Nice first day at the Dutch fly fair!”

Hans van Manen: Mannen, Fly fairs zijn altijd leuk, de fly fair van 2016 was – volgens mij – de allerleukste ooit! Groot compliment voor allen en met mevr. Glenda Powell zou ik wel een keertje op zalm willen gaan. Wat een stoere meid!

Peter Damen: Vandaag geweest. Erg leuke dag gehad. Top exposanten en Misschien een tip of idee voor de volgende fair een whisky proeverij en een Ierse band zouden erg welkom zijn.

Erik Scherder: Gezellig!

 Alex Wassink: ‘T was me een waar genoegen heren

 Christian Duchatteau: Vandaag geweest, erg geslaagde dag geweest! Alle vrijwilligers hartelijk dank! Maar inderdaad miste ik een beetje meer Ierse muziek, whisky en sigaren. Beetje de ouderwetse fly fair.

Ruud Zonneveld: Ik wil graag via deze weg de stichting Fly Fair en de VNV bedanken voor de uitstekend georganiseerde en vormgegeven Fly Fair 2016. Ik heb genoten van de verscheidenheid aan standhouders en het aanbod van demonstraties. Gelukkig waren ook de weergoden dit evenement goed gezind. Hulde en zeker voor herhaling vatbaar.

Eric Heheman: Wat een mooi evenement. De Fly Fair 2016. Bij tijd en wijle kwamen er fijne gedachten terug van weleer. Chapeau. Altijd leuk om eenieder weer eens te zien en te spreken. Ook kregen Facebook vrienden een ‘gezicht’. Geen wanklank gehoord maar op de volgende mag ik de BBQ doen….

Jan Roosen: Het was een zeer geslaagd evenement.

Wim Alphenaar: Voor mij was het een perfecte Fly Fair! Prima locatie, kosten vielen mee, catering was goed, veel ruimte en… goed weer. Breng mijn complimenten s.v.p. over aan de organisatie.

Bram Flierman: Allereerst gefeliciteerd met een (wat velen betreft) een zeer geslaagde fair. Ik heb je zaterdag al even kort gesproken over het sinktip lijntje dat ik gewonnen had.

Marten: Mijn eerste fly fair ervaring is een zeer positieve. Zeer relaxt sfeertje, hier en daar wat mensen ontmoet. Verlanglijstje afgekocht. Naar wat demo’s gekeken. wat mij betreft over 2 jaar weer.

Docsalmo: Ik ben gisteren met enkele maten geweest en het was dik in orde!  De verre rit vanuit België hadden we er voor over. Gezellig. Heel veel bekenden en onbekenden gezien. De locatie was mooi. Er was veel te bekijken, te doen en de nodige koopjes kon je ook doen. OK, je betaalt enkele euri voor de inkom, maar dat heb ik achteraf meer dan goed gemaakt. Hier een Rio Gallegos zip front waadpak van Patagonia en daar een Orvis Hydros V reel met een super rem. Dankzij de Fly Fair heb ik minstens 450 euro bespaard op deze aankopen. Ik keerde tevreden terug naar huis.

Bert J: Ik ben gisteren even geweest en het was gezellig druk. Heel veel bekenden de hand geschud en ongetwijfeld veel forummers voorbij gelopen. Je ziet iets bekends, maar weet niet precies waarvan. Mooie locatie en leuke beursaanbiedingen. Wat mij betreft over twee jaar weer.

 Menno Siemensma: Heb ook goede ervaringen gehoord hier en daar, zelf helaas niet geweest. Volgende keer hopelijk wel. Het is best leuk om eens de personen te zien in plaats van alleen de reacties hier online. Lijkt me niet heel lastig om op x tijd op y plek af te spreken en een bak koffie of biertje te pakken.

 Zeeforel: Ben gisteren geweest (zondag dus) en heb het enorm naar mijn zin gehad. Leuke workshop ook met Pieter-Bas Broeckx over buzzeren waarbij hij een drietal mooie forellen ving. En natuurlijk een zeer leuke en informatieve presentatie van Bas de Bruin over Zeeforel in Denemarken. Fijn dat dit weer georganiseerd werd!!

Bone F: Toch jammer dat een hoop forummers, waaronder ik, elkaar straal voorbij gelopen zijn zonder elkaar te herkennen. Ik had wat sugesties gedaan aan Hyppo maar daar was kennelijk geen tijd voor o.i.d. Ik ga maar weer eens naar een forumdag dat werkt waarschijnlijk beter. Wat ik nog wel kwijt wil is dat ik de opening door de zeer gewaardeerde Ari ’t Hart wat krakkemikkig vond. Waarom bijna de hele openingrede in het engels, het is toch een Nederlands evenement? Misschien moeten we bij een volgende FF de koppen maar eens bij elkaar steken en ook een tafeltje regelen met eventueel binders o.i.d.

Happy Fisherman: Dan heb ik je zaterdag nog hapjes langs gebracht Hans. Het was prachtig opgezet en de sfeer was heerlijk.

 Hans uut Zwolle: Ben ook 2 dagen geweest, betrokken bij het 2de hands gebeuren, en ik ben het eens met de bovenstaande berichten. Het heeft een hoog reunie-gehalte en ik denk dat ik meer handen geschud heb in de afgelopen dagen, dan normaal in een half jaar. Alle vrienden die ik her-ontmoet heb, en met wie ik oude herinneringen heb mogen ophalen: Het was fijn jullie weer te zien en te spreken. Ik heb een paar heerlijke dagen gehad, en inderdaad kwam het oude Flyfair gevoel soms om de hoek kijken! Allen die hieraan hebben bijgedragen: Dank!

Gert: Ik ben vandaag geweest en ben vele (voor mij) bekende forummers tegengekomen en wat bijgekletst. Ook weer de nodige (echt waar ) zaken aangeschaft en nu ook Peter den Hollander een keer in levenden lijve gesproken – heb inmiddels 2 van zijn splitcane hengels in mijn bezit. Zo’n beurs mag wat mij betreft inderdaad elke 2 jaar wel terugkeren.

 Scaramouche: Ik was er gisteren een paar uurtjes. Heerlijk weer. Mooi om alle stands af te snuffelen, heb me weten te bedwingen al was ik er bijna met een tweedehands hengel vandaan gekomen. Vice opgehaald bij Rossie voor een maatje van me, wat kunnen oefenen met een switch-hengel. Me een ongeluk geschrokken van een kapitale forel die vlak voor mijn neus een meter het water uitsprong. Het was leuk, en goed georganiseerd!

Bone F: Ik ben vandaag geweest en het is mij goed bevallen. Een pluim voor de organisatie. De historische FFrs werden niet helemaal geevenaard maar close. De demo binders waren rijkelijk vertegenwoordigd en leuk om weer wat nieuws te ontdekken.Ook leuk om die ” jongens ” van A&M eens te ontmoeten, net zo vriendelijk als de prijzen van hun koopwaar. Ze staan op een goede plek, de 1e tent en vangen de meeste klanten af voor die naar het duurdere segment op weg zijn.. Alle waar naar zijn geld maar toch leuk. Ik hoop dat het morgen goed gaat want er trekt wel een partij kl.. weer over die plek. Ik duim dat het meevalt want toch zonde als zo’n mooi evenement letterlijk in het water valt. Voor hen die morgen gaan veel plezier en ik ben benieuwd naar andere ervaringen, van mij mag het weer een terugkerend vast 2 jaars evenement worden.

 vdKaa: Ik ben vandaag naar mijn eerste Fly Fair geweest. Het was voor mij de moeite waard omdat ik een ruim verlanglijstje had en ik de fameuze Fly Fair zelf wel eens wil meemaken. Parkeren, oversteken en kassa waren goed georganiseerd. De opstelling van de pagode tenten was leuk bedacht. De grote tent met de demonstratie binders stond op een mooie plek omdat je dan een leuk uitzicht had over de vijvers en de andere tenten. Op het eilandje in de vijver staat een grote tent met Fly Supply de overigens een heel mooi en ruim assortiment mee naar de Fair heeft genomen. Naast het restaurant kan je ook in de grote tent terecht voor de inwendige mens. Bij de grote tent met demonstratie binders worden ook de werp demonstraties gegeven. Over het algemeen is er een afwisselend aanbod.

Ik vond het gezellig druk op de Fair maar begreep van een ervaren Fly Fair bezoeker dat het, t.o.v. vorige jaren, wel wat rustig was. Kritische noot is misschien de omroep installatie, in de grote tent is het geluid echt te hard (of iemand is vergeten tegen de omroeper te zeggen dat er een versterker achter de microfoon zit). Een gesprekje met een vliegbinder werd daardoor soms lastig….

Al met al een leuke en geslaagde dag. Mijn wensenlijstje is een stuk korter geworden.

A&M: Voor ons was het de de eerste Fly Fair en het was in een woord Fantastisch!! Grote complimenten voor de organisatie en vrijwilligers en alle bezoekers die deze editie tot een groot succes hebben gemaakt ! Ook niet te vergeten het team van de Berenkuil die ook een grote pluim verdienen….. Toplocatie! Fijn dat we dit weekend veel mensen die we normaal alleen kennen via bestelling of mail de hand hebben mogen schudden, zeer gezellig ! Nu al tot over 2 jaar ! En graag op dezelfde plek Stand 5 , waar nu al om wordt gevochten begrepen we … Een super leuke beurs gehad. Vandaag weer druk aan de slag om alle spullen weer op de plek te krijgen! Morgen zijn we weer open!

Ronny Koeling: Vorig jaar zalm gevist onder Glenda Powell haar begeleiding. Een aanrader! Glenda Powell the new Mel Krieger.

Jan de Beer: Leuk mens!

Glenda Powell: Thank you Ronny Koeling had a great time at the fair.

Marco Hans Kraal: Wat een geweldig mens! Genoten van haar uitleg, passie en vooral het gemak waarmee ze een lijn wegknalde!

Waldo von Faber: De flyfair is voorbij en gezien alle berichten op Facebook (ook door mij geplaatst) het was top. Velen danken de VNV, maar ik wil toch ook even een groot woord van dank uitspreken aan alle vrijwilligers plus de mannen van ‘zu Urgunaizeezjun’. De founding fathers of de Fly Fair. HULDE. O zo, jawel!!

Paul Blokdijk: Het was goed dat ie er weer was! Bedankt!!

Bas de Bruin: Wat een geweldig en mooi weekend op de Fly-Fair, prachtig weer, ja inderdaad zelfs de zondag maar enkele druppels niet meer!! De exacte cijfers zijn nog niet bekend maar een 1400 bezoekers is een goede schatting. En wat was er weer veel te doen! Werpdemonstraties, binden, binddemonstraties, lezingen, werp- & visworkshops, muziek.. en natuurlijk niet te vergeten de vele tenten van de standhouders. Dit dankzij de vele vrijwilligers, organisatie, Berenkuil, standhouders, werpers en binders werd deze Fly Fair een groot succes! Natuurlijk niet te vergeten het ontmoeten van vliegvissers, oude vrienden en nieuwe vrienden die allen maar een passie delen en dat is vliegvissen……..

Rudy van Duijnhoven: The exact figures are not known as yet but it looks like a little over 1400 men, women and children visited the Dutch Fly Fair over the weeked at the new location De Berenkuil in Putten. The weather forecast for the Sunday was not good with a good many showers moving across the country, but it again stayed more or less dry all day and the temperature in the tents was cooler and therefore a lot better this day. Hopefully we will learn soon whether there is going to be another Fly Fair at this location in two year’s time. The future looks bright for the fair, that is for sure.

Henk Huising: Ik heb het bar naar mijn zin gehad op de Fly Fair afgelopen weekend. Goed weer, veel bezoekers en ontmoetingen met collega vliegvissers en vliegbinders. Hartelijk dank aan Thé Ørgãnizãziøn: Jullie hebben het weer voor elkaar gekregen, chapeau! Aan mijn vliegbindburen Henk Huising en Erik de Noorman: Dank voor goed gezelschap, lol & bier.

Beet: Fly Fair heeft de weg terug omhoog gevonden. Voor het eerst in vier jaar werd er op 28 en 29 mei weer de vliegvisbeurs Fly Fair gehouden. Op een nieuwe locatie, Forellenvijvers De Berenkuil, en met een nieuw elan. En dit concept bleek in de smaak te vallen, ruim 1400 mensen bezochten de beurs in dit weekend.

 Hendrik Hamstra: Graag willen wij iedereen bedanken voor de lovende woorden over de afgelopen FlyFair. Wij hebben ontzettend veel positieve reacties mogen ontvangen. We worden er zelfs een beetje verlegen van…. Maar alle lof aan de VNV en de stichting Fly Fair. Bijna niemand weet hoeveel tijd en moeite er door zo velen in zo’n evenement wordt gestoken. Naar hen gaat onze dank uit!! ZIJ hebben het slagen van deze dagen mogelijk gemaakt en wij hebben daar een bescheiden rol in mogen spelen. Nogmaals dank aan de bezoekers, de exposanten, vrijwilligers en vooral Thé Ørgänizáziøn!!

 Alex Wassink: Was top idd!

 Hans de Jager: Helemaal mee eens en nog beter als wij hadden verwacht. Een echte Flyfair. Ik ben bang dat het de volgende keer nog mooier wordt.

Jacky Ruijselaar: Volgende keer komen wij dag 1 en dag 2! Leg de combi-tickets maar vast klaar…

Albert: Mooie locatie (jammer dat ze normaal zondags niet open zijn), en mooi gelegen in midden van het land, makkelijk bereikbaar. Vond het mooi opgezet in de vorm hoe het er stond. Ik was er zondag en er waren ’s middags nog redelijk wat bezoekers. De mensen die ik gesproken heb waren alle zeer tevreden (standhouders/organisatie/bezoekers) en dat lees je ook terug in de diverse reacties. Top georganiseerd. Geslaagd dus en een mooie basis voor 2018!

Een meatingpoint voor forummers zou idd wel een leuk iets zijn trouwens.

 Arie de Vries: Leuk al die positieve reacties, het was ook mijn eerste Fly Fair en hij begon al op de woensdag, als last minute vrijwilliger de Fly Fair over vijf dagen mogen uitsmeren en het was helemaal top, een paar dagen best even hard werken, maar met volle teugen genieten. Een volgende keer ben ik er graag weer bij. Een forum meeting point zou dan inderdaad best leuk zijn.

 MarkPiet: Het was echt een feestje compleet met handen schudden en Bram die langs kwam met een schaal gevuld met kaas, worst en komkommer.

 Franky Boy: Dank aan alle vrijwilligers, de VNV, de Fly Fair organisatie, de standhouders en de familie Hamstra van de Berenkuil die twee mooie dagen hebben mogelijk gemaakt. Ik heb in ieder geval genoten!

 Peter den Hollander: Hallo luitjes, een grote pluim op de hoed, een veer in………, wat een mooie Fly Fair hebben we gehad! Hartelijk dank voor jullie geweldige inzet, dit hadden we als VNV weer nodig, zo’n feest van verbroedering. Nogmaals hulde en tot de volgende Fair? Groeten uut Drenthe

Hendrik Wiegand: Hey you,….yes you,….please listen to me!!!
Hi Folks,exactly one week ago was the legendary Dutch-Fly-Fair at fairground on put and take “de Berenkuil” near Putten-NL. For me my first international Belly-Boat-Demo in English, and.i was so fucking nervous, but all were very nice to me, …and that helped me!… Also the respect from the other casting-instructors (thanks buddys and lady!)!
These 2 days of rock and roll have left a mark on me! 🙂
Today is the right time to say thanks:
1. to the full Dutch-Fly-Fair-Team,…you have make it happend! (y
2. to Ad Swier,…you were a perfect host and commentator (y)
3. to Hyppo Wanders,…this man knows no pain (Dutch-Rambo!),…dont walk buddy,..i kill you! 😉
4. to Ton Fokker,…he was simply everywhere! (y)
5. to Bas de Bruin,…for invitation (y)
6. to Sepp Fuchs,..for your honest answer,…you remember? (y)
7. to Rudy van Duijnhoven,…for pics and your time on water. (y)
8. to Richard Verbeek,…the cabrio-caster. 😉
9. to Ferdy Geerdink,..he was always around the EFFA-tent. (y)
10. to Glenda Powell,….salmon-lady,next time i show you”my world,my life,my passion,my DNA”! 🙂
11. to the team from the”Forellenvijvers de Berenkuil”,you have done a good job! (y)
12. Hans Weilenmann,….thanks for pics and nice words! (y)
and to all other i have also to say:”thank you!” 🙂
special thanks to support me for this important Belly-Boat-Demo to: Stroft-Fishing-Lines, RESTUBE,..and Ralf Raacke-Traun River Products! (y)
i felt very comfortable and would stay again,….ill be back! 🙂
this was a special fair with a special flair,…and a very own unique spirit!!! 🙂 ….i felt it!
also special was the rod that i use: “Belly-Boat-Phantom”! 😉
,…simply,..it was a great honor and high privilege for me! 
….and i am”still flashed”! 🙂
with very best regards,
your,
Hendrik Wiegand……….”the Belly-Boat-Man”! 🙂
…..next stop,next rock and roll,…next action: 24-25 September, Fishing Masters Show

Comments are closed.

I was born 1958 in Wuppertal and growing up in Düsseldorf. Since 1998 I live in Hilden (next to Düsseldorf).
I´m a fisherman since my childhood, but I started flyfishing and tying at the age of 38.
Around two years later I was tying on my first big flyfishing show, the Dutch Fly Fair.
Since this time, I´m tying my flies on shows in Europe and USA.
My favorite patterns are squidflies and shrimps.

Thé Ørgänizátiøn has been very busy for quite a while with the organization of the next Fly Fair which is planned for Saturday May 9 and Sunday May 10, 2020. Many of you, both visitors and participants, will still have fond memories of the Fly Fair 2018 and together with you we want to make the Fly Fair 2020 a great or even greater success again.

Never change a winning team.The general set up of the Fly Fair event will be mostly unchanged. For the venue we have opted for "Forelvisvijvers de Berenkuil",  Berencamperweg 11, in Putten the Netherlands. This beautiful venue can be reached easily by car (A28 motorway exit 9).

At the Fly Fair every flyfisher will find whatever his life style requires. Fly casting and fly dressing material, for every kind of fish be it alver or salmon, and all the hooks and clothes one may dream of from size 36 upwards. There will be plenty of opportunities to be informed about the available industrial and technological fly fishing gadgets and to admire the amazing craftsmanship of the semi-professional fly tiers specially invited to show their handiwork.

And if you are bored with your current holiday destinations, you will be able to explore new possibilities ranging from Putten to Patagonia. Hence our motto: The World of Flyfishing.

A lot of attention is paid to the Fly Fair 2020 in our magazine "de Nederlandse Vliegvisser". This magazine is sent to more than 4,000 members and is recognized as one of the most outstanding flyfishing magazines in Europe. And as a special offer, participating firms will be offered free advertising space in the spring edition. In addition, booth keepers will be put in the spotlight in various digital means of communication such De Digitale Vliegvisser, newsletters, websites and Facebook pages.

We are pleased to invite you to participate in the Fly Fair 2020 en we hope to realize a big event for and by flyfishers. The fair will consist of a complete village of pagodas (25 m2 each) and a large light canvas hall for the fly tiers. Even if the terrain is extensive, we have to warn you in advance that the number of pagodas will be limited. In case you wish to participate, please contact Jan Huisman: huisman.jan@ziggo.nl He will send you an information package, including a reservation form.


The Dutch Fly Fair of 2018 was a big success. We're already preparing the next edition. Of course this event can’t be held without fly tiers! Like last year we hope to meet a lot of them.

On behalf of the organization I’ll be coordinating the fly tying part. Main goal is to organize an amazing event that will be interesting for fly tiers and visitors. If you have any suggestions or questions don’t hesitate to contact me by phone or e-mail: jos@homus.nl.

 

Kind Regards,

Jos Herrebrugh
+31 (0)6-41828373

I was born 1958 in Wuppertal and growing up in Düsseldorf. Since 1998 I live in Hilden (next to Düsseldorf).
I´m a fisherman since my childhood, but I started flyfishing and tying at the age of 38.
Around two years later I was tying on my first big flyfishing show, the Dutch Fly Fair.
Since this time, I´m tying my flies on shows in Europe and USA.
My favorite patterns are squidflies and shrimps.